Faktura rett i nettbanken

Med eFaktura får du regnigene ferdig utfylt rett i nettbanken din. Du slipper å taste lange KID-og kontonummer når du skal betale regningen, det eneste du trenger å gjøre er å godkjenne betalingen.

 

Du kan selv velge å endre beløp og forfallsdato på en eFaktura. Når du har betalt regningen, oppbevares den elektronisk i nettbanken. På denne måten har du til enhver tid har full oversikt over både betalte og ubetalte regninger. Du kan velge å bli varslet på epost hver gang du mottar en ny regning i nettbanken.​

Inngå avtale om eFaktura på bedriftens hjemmeside eller via SMS/epost

Mange bedrifter tilbyr nå mulighet for inngå avtale om eFaktura på bedriftens hjemmeside. I tillegg er det noen bedrifter som sender ut en forespørsel om tilmelding på sms/epost.  Man benytter da BankID for å identifisere seg for å akseptere mottak av eFaktura.

For å identifisere seg kan både vanlig BankID med brikke og BankID på mobil benyttes.

 

Avtaleinngåelse på mobil:

 

telefon_dagfinn.png 
 

 

Avtaleinngåelse på PC/Mac:

pvu-dagfinn.jpg

Merk! Hvis mobilen benyttes for avtaleinngåelse må man ha aktivert avtale om BankID på mobil hos sin bank for å benytte dette som identifisering.

Tilgjengelig i flere nettbanker

Er du kunde i flere nettbanker, vil dine eFakturaer være synlige i alle nettbankene og du kan velge hvilken nettbank og konto du ønsker å betale regningen fra.

Etter betaling arkiveres informasjonen i den nettbanken du valgte til betaling.

Kombinerer du eFaktura med AvtaleGiro vil betalingen automatisk skje fra den banken hvor AvtaleGiro ble opprettet.

Kombinasjon av eFaktura og AvtaleGiro

Enkelte kunder tilbyr sine kunder en kombinasjon av eFaktura og AvtaleGiro.

Med kombinasjonen sendes fremdeles eFakturaen med fakturadetaljene direkte i nettbanken din og lagres der, men du slipper å godkjenne betalingen, da faktura automatisk betales på forfallsdato med AvtaleGiro og pengene trekkes på konto.

Du beholder full kontroll over regningene og finner enkelt igjen betalte regninger.  

Les mer om AvtaleGiro her